13:00

Partille IF FK

Referat: Skene IF - Partille IF FK

Behaglig seger med 3-1

Vi var numret större under första halvlek där segern sattes idag. Vi tog tag i det omgående och lätt inte Partille låna mycket boll. Malte nära redan i 9:e helt fri men bra räddning. Andy får till ett jätteskott i den 10:e men ribban räddar bortalaget denna gång.

Vi får en hörna i den 15:e och slås perfekt mot förstastolpen där Rasmus kommer och nickskarvar in bollen i bortre till 1-0, fin slagen hörna av David L.

I den 20:e är David nära men får ingen träff på bollen och så håller det på…Nära flera gånger men bollen vill inte in.
I den 28:e en ny hörna som David slår igen och en helt fri Rinor Zeqiri får trycka in 2-0 med en hård vrist i nätmaskorna.

33:e Dobraj nära men lobb över målvakt går även precis över ribban.

Först i den 36:e har bortalaget sin första halvchans och det ett långskott som går 5 meter utanför Fatlims bur.

Anfallet efter tilldöms vi straff efter att Malte rivits ner och Rinor D tar hand om denna. Lite dålig fart på bollen och målvakt går åt rätt håll och nyper denna.

I den 40:e får Fatlum rädda bollen första gången under matchen. Inspel från kant som han räddar galant.

Vi punkterar matchen i den 45:e då David hinner upp en boll som Lukas slår inne i straffområdet, en fot precis före målvakten och lägger in bollen snyggt med högerfoten till 3-0.

Halvlek och betryggande 3-0 i ryggen, borde varit några fler då vi hade mängder med målchanser under första

Andra halvlek spelar vi mer eller mindre av. Ligger bra positionsmässigt och låter Partille få äga lite mer boll.
Partille reducerar till 1-3 i den 77:e men närmare kommer dom inte. Vi hade lägen under andra också men hungern var inte riktigt där när chanser dök upp. Både Dobraj och Malte bra avslut men målvakt räddar bortalaget.

En gedigen insatts från samtliga idag och viktiga 3 pinnar in på kontot. Vi passerade Velebit i tabellen som fick kryss mot Kinna IF idag efter 1-1 och vi placerar oss på en 5:e plats för tillfället och 7 poäng ner till Kinna som ligger på negativ kvalplats.

Dagens vinst över Partille gjorde klart att dom kommer åka ur serien då det är 10 poäng upp till kval, endast 9 kvar att spela om.

Nästa vecka blir det en tuff match då vi möter Bergdalen på bortaplan. Bergdalen tappade 3 viktiga poäng igår då de föll möt Hestrafors med 3-2 och Öckerö kan gå om imorgon och sätta sig i förarsätet inför de 3 sista omgångarna. Möter Angered på hemmaplan.